Memmed keerutavad Järva-Jaanis jalga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 15 algab Järva-Jaanis II Järvamaa memmede rahvatantsurühmade kontsert, mis kannab tänavu nime Perepidu. Pärast kontserti oodatakse huvilisi vanatehnika varjupaika giidiga ekskursioonile.

Memmede rahvatantsupäeva idee sündis kaks aastat tagasi, kui rahvatantsurühmade juhendajad leidsid, et memmedel puudub võimalus õpitud tantse esitada. «Maakonna laulu- ja tantsupidudel saavad memmede rühmad esineda tavaliselt vaid ühe tantsuga, vabariiklikele pidudele nad üldse ei jõua ning eakate päeval on kavas niivõrd palju teisi etteasteid, et tantsud on vaid vahepaladeks,» selgitas tänavuse memmede tantsupeo üldjuht Silva Kärner.

Kontsert sai nimeks Perepidu, sest Kärneri ütlust mööda on kõik rahvatantsijad kui üks suur pere. Kärner lisas, et peole on oodatud kõik memmede lapsed, lapselapsed ja teisedki huvilised, kes saavad näha, millega memmed aasta aega tegelenud on ning seejärel lustida kapellimuusika saatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles