Karjast pani plehku poolmetsik hobune

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kareda vallas Öötla külas pani koplist teiste hobuste juurest jooksu Hiiumaalt poolmetsikult kasvanud karjast ostetud kolmeaastane hobune, kes võib nüüd oma karja otsingul läbida päevas rohkelt kilomeetreid. Pererahvas palub kõigilt tähelepanelikkust ja loodab nii hobuse kätte saada.

Veel teisipäeva hommikul sõid Kareda vallas Öötla külas hobuseid karjatava Inga Meari ütlust mööda kõik kolm looma karjamaal kenasti rohtu. «Paari tunni pärast sain kõne, et ühte hobust on nähtud vabalt põllul kappamas,» sõnas ta. Koplisse hobuste juurde sõites selgus, et elektrikarjus on terve ja kaks hobust koplis. Puudu oli aga kolm päeva tagasi Hiiumaalt poolmetsikust karjast kinnipüütud ja tema kahe hobuse juurde karjatada toodud ruunapoiss. «Järelikult hüppas Avalon (nii on hobuse nimi) üle meetrise aia. Miks ta seda tegi, on siiani arusaamatu. Oletada võib, et läks lihtsalt oma karja otsima, sest minu hobused, 25aastane ja aastane loom, talle kindlalt liiga ei teinud,» kõneles ta.

Ka käitus pruunikat värvi ehk raudjas valge lauguga Avalon Meari kinnitusel nii tema kui ka teiste hobustega noore hobuse kohta piisavalt sõbralikult. «Oli küll pelglik, kuid lasi ennast paitada. Kõik tundus sujuvat, järsku aga selline kummaline käitumine ühe karjalooma kohta – jätta teised maha ning minna üksi tundmatusse seiklema. See on ülimalt veider,» lausus vähemalt 15 aastat hobustega tegelenud Mear. «Ei oska arvatagi, kuhu suunda ja kui kaugele ta jooksnud on,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles