Killavoor teeb kummarduse hobiehitajatele

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvise Järva-Jaani mastaapseimaks ürituseks on killavoor, kus näiteks 2013. aasta augustis liiklesid isetehtud sõidukid. Teist aastat peetav tänavalaat kasvatab samuti jõudsalt populaarsust.
Suvise Järva-Jaani mastaapseimaks ürituseks on killavoor, kus näiteks 2013. aasta augustis liiklesid isetehtud sõidukid. Teist aastat peetav tänavalaat kasvatab samuti jõudsalt populaarsust. Foto: Kerli Talkis

6. augustil toimub Järva-Jaanis III Eestis ehitatud liikurite killavoor. Tegemist on juba kümnenda Järva-Jaani vanatehnika killavooriga.

 

Korraldaja Tuve Kärner andis teada, et eelmise nädala alguses oli killavoori kirjapannuid 44. Korraldajate lootus on kokku saada üle 200 liikuri. 2013. aastast pärineb Järva-Jaani rekord- 201 iseehitatud sõidukit.

„See on kümnes kord meil killavoori teha ja tean, et registreerimised toimuvad tavaliselt ikka viimasel hetkel,” sõnas ta.

Killavoor koguneb Järva-Jaani keskväljakule kl 10st, paraad algab keskpäeval. Edasi kanduvad üritused vanatehnika varjupaika, kus toimuvad erinevad võistlused ning Päästeameti ja Häirekeskuse hindamised. Kl 14 on käes aeg erilisema tehnika,  näiteks roomiktransportöör ja bagid, esitlus. Päeva lõpuosa toob kl 20 simmani.

Lisainfo: varjupaik.jjts.ee, tuve@jjaani.ee või telefonil 5149485.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles