Arvamusfestivali raamatuaed on pühendatud „Tõde ja õigus” aastapäevale

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu

Tänavu juba teistkordselt Rahva Raamatu korraldatav Arvamusfestivali raamatuaed on pühendatud Anton Hansen Tammsaare romaanisarja „Tõde ja õigus” 90ndale aastapäevale.

 

Seetõttu toimuvad 12.–13. augustil Arvamusfestivali raamatuaias ka Tammsaarele pühendatud arutelud. Muuhulgas tulevad jutuks Tammsaare naistegelased: nende üle arutlevad teatrilaval Karinit mänginud näitlejad Hele Kõrve ja Katrin Saukas ning lavastaja Merle Karusoo. Arutelu moderaator Maarja Vaino märkis, et raamatuala on Arvamusfestivalil tema jaoks üks olulisemaid paiku, sest raamatud ja lugemine peaksid panema inimese kõigepealt mõtlema ja alles seejärel end väljendama. 

“Mul on hea meel, et seekord on raamatuala pühendatud „Tõde ja õigus" juubelile,” tõdes Vaino. “Võiks öelda, et kogu Tammsaare ilukirjanduslik looming on üks korralik arvamusfestival, sest tema rikkalik tegelasgalerii esindab paljusid erinevaid seisukohti. Sageli on olulisel kohal lausa müütilise mõõtmega naiskangelannad, kes lõpuks otsustavad elu ja surma, tõe ja õiguse üle. Loodan, et vestlusringis astume neile naistegelastele pisut lähemale.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles