Kõige tulisemad naised tulevad Järvamaalt

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere vabatahtliku päästekomando liikmed Evald Tõnisson (vasakult), Maarja Okas, Triin Tõnisson, Veiko Tamm ja Rene Tamm on valmis väljakutset saades appi ruttama. Nagu Järvamaal kombeks, on ka nende kümneliikmelises pundis 20% naisi (ehk kaks).
Imavere vabatahtliku päästekomando liikmed Evald Tõnisson (vasakult), Maarja Okas, Triin Tõnisson, Veiko Tamm ja Rene Tamm on valmis väljakutset saades appi ruttama. Nagu Järvamaal kombeks, on ka nende kümneliikmelises pundis 20% naisi (ehk kaks). Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Iga viies Järvamaa vabatahtlik päästja on naisterahvas, mis on Eesti mõistes erakordne. Imavere komandos aastajagu pealikuna tegutsenud Maarja Okas kinnitab, et põhiline on tahe ja hea seltskond. Siis pole vahet, kas olla mees või naine, tulekahjule minnakse nii ballilt kui ka päevitamast.

See oli eelmise aasta lõpus, 18. detsembril. Imavere vald tähistas rahvamajas valla 24. aastapäeva ning kohal olid ka vabatahtliku päästekomando liikmed. Miks mitte, sest neid tunnustati seal vallaelu edendajatena.

Ühel hetkel, möödunud võis olla pool tunnikest tänukirja kättesaamisest, lõigati pidulik meeleolu kui noaga katki. Saali tormas tüdruk. «Kortermaja koridoris on hullult tossu!» karjus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles