Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järvamaa jahindusklubi endine raamatupidaja tunnistas, et on aastate jooksul jahimeestelt varastanud umbes 50 000 eurot. Samal ajal kasvas tema korteri kommunaalvõlg rohkem kui 7000 euroni.
 
* Iga viies Järvamaa vabatahtlik päästja on naisterahvas, mis on Eesti mõistes erakordne. Imavere komandos aastajagu pealikuna tegutsenud Maarja Okas kinnitab, et põhiline on tahe ja hea seltskond. Siis pole vahet, kas olla mees või naine, tulekahjule minnakse nii ballilt kui ka päevitamast.
 
* Täna avatakse Roosna-Alliku vallas Koordi külas uus bussiootekoda. Tegu pole aga päris tavalise bussipeatusega, vaid pigem kunstiteosega, mis on ehitatud vaid looduslikest materjalidest.
 
* Selleks et Fiati mootoriga ATVga metsas ja mudamülgastes sõita saaks, kulutas Anna küla mees Janek Tupits 365 päeva jooksul iga vaba hetke. Masina täiustamisele on läinud pea kümnend ning pole näha, et see monstrum kunagi päris valmis saaks. Hobi, mis teha.
 
* Eile õhtul avati Paides Ülejõel kümne korviga kettagolfipark. Võib juhtuda, et juba järgmisest nädalast saab iga huviline E-Piima spordihallist ketta laenutada ja mängima minna. 
 
* Uuel õppeaastal hakkab Paide muusikakooli juhtima noor muusik Lauri Lugu, kelle sulest on ilmunud üle saja laulu. Uus direktor on sellele koolile tegelikult aga vana tuttav – 28aastase mehe jalg on üle sama ukseläve astunud koguni viimased 16 aastat. 
 
* Kui küsida, kes on viimase üheksa kuu jooksul reisil viibides jäänud varguse ohvriks, jaganud magamistuba viieteistkümne hiirega, kolinud kuus korda, andnud Pariisi terrorirünnakute ajal lähedastele põhjuse muretseda, vitsutanud ohjeldamatult croissante ja õpetanud kohalikele inglise keelt, võivad Kadri Pius (19) ja Signe Jäetma (20) julgelt käed tõsta.
 
* Ligi 20 aastat tagasi laiutas Ambla aleviku külje all prügimägi, selle ääres üks peremeheta maja. Endale elupaika otsinud Madli ja Andres Põder tajusid selles räämas ümbruses midagi erilist ja rajasid oma töökate kätega sinna piltilusa kodu.
 
* Kolhoosiajal pakkusid Müüsleri külas inimestele tööd lehmalaut ja töökoda ning rahvast oli sadades, nüüd teatakse kohta peamiselt Kilplaste koja järgi ja elanikkegi on jäänud poole vähemaks ehk alles on need, keda suur raha välismaale pole meelitanud, selgitab humoorikas võtmes Kilplaste koja perenaine Helena Siiroja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles