Kolm küla läksid uuele ringile

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatavad Paide poole. Kalju ja Kati Hummel on nende hulgas, kes andsid oma allkirja, et Vodja küla võiks ühineda Roosna-Alliku vallaga, mis annaks võimaluse kuuluda hiljem omavalitsusse, mis moodustub Paide linnast ning Paide ja Roosna-Alliku vallast.
Vaatavad Paide poole. Kalju ja Kati Hummel on nende hulgas, kes andsid oma allkirja, et Vodja küla võiks ühineda Roosna-Alliku vallaga, mis annaks võimaluse kuuluda hiljem omavalitsusse, mis moodustub Paide linnast ning Paide ja Roosna-Alliku vallast. Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Kareda valla Esna, Öötla ja Vodja küla elanikud läksid allkirju kogudes uuele ringile, et väljendada oma jätkuvat tahet ühineda tulevikus Paide linnaga.

Allkirjade kogumise ühe eestvedaja, Pille Reinsalu ütlust mööda on nad ette valmistanud eelnõu projekti, mille järgi soovivad need kolm küla ühineda veel enne maakonnas kolme omavalitsuse moodustumist Roosna-Alliku vallaga, millel on kavas ühineda Paide linnaga. «Kõigil kolmel külal on ühine piir Roosna-Alliku vallaga ja ka ajalooline seotus. Paljud inimesed on sidunud oma tööd ja tegemised Paide linna või Roosna-Allikuga,» põhjendas ta. Reinsalu tõi näiteks Esna, millenimeline küla asub Kareda vallas, kuid Esna mõis Roosna-Alliku vallas.

Oma allkirja ühinemiseks Roosna-Allikuga ja tulevikus Paidega andis ka Kalju Hummel, kelle ütlust mööda on nende perel pigem asja Paidesse kui Peetrisse, kus asub Kareda valla keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles