Paide linnapeadest sündis humoorikas näitus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Järvamaa muuseumi seinal ripub muigamapanev näitus üheksast taasiseseisvumisaja Paide linnapeast, kelle karikaturist Kristjan Juusu on oma pliiatsi abil lustakateks šaržideks joonistanud.

Pärast näituse avamist oli endine Paide linnapea ja praegune Järva maavanem Alo Aasma esimene, kes oma seinal rippuva lustaka «minaga» koos pilti tegi ja Facebooki üles riputas. Ta tunnistas, et juba muuseumisse sisenedes ja neid pilte seinal nähes läks tal meel härdaks, sest mälestused ajast linnapeana kerkisid esile. «See oli hea aeg, mida meenutades läheb süda soojaks,» sõnas ta.

Kuna šarž on selline lõbus karikatuuri alaliik, tegid joonistused Aasmal tuju väga heaks. «Tabasin endas teatavaid sarnasusi «Naksitrallide» raamatust tuntud Kingpooliga,» muigas ta. «Tegelikult tuleb tunnistada, et kunstnik on väga hästi tabanud piltidel olevate isikute iseloomujooni ja suutnud mingil kummalisel moel edasi anda ka nende linnapeaks oleku perioodi ajastutruudust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles