Põllumees seiskas ehituse

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Oma vahenditega pool lauta üles ehitanud piimatootjal tuli töö seisata, sest raha on otsas mis otsas. Pank pole põllumehele siiani appi tulnud ja nüüd jääb loota vaid maaelu edendamise sihtasutusele (MES), sest talveks on uus laut vaja valmis saada.

Kuigi Järva-Jaani vallas 550 piimalehmaga farmi pidavale Teet Kallakmaale on PRIA uue lauda ehituseks ja olemasolevate remondiks lubanud poole miljoni euro suurust toetust, hakkas Kallakmaa hädasti vajaminevat uut 200kohalist lehmalauta ehitama siiski pea olematute omavahenditega.

«Ma pidin riskima, see oli mu ainus võimalus piimatootmist jätkata ja olla konkurentsis. Eelmise aasta viljasaagi, kogutud tagavara ning ehitaja vastutulelikkusega saime pool lauta ka valmis, kuid nüüd on kõik! Kaks aastat madalat piimahinda on varud ära kulutanud, kuid talveks on laut vaja valmis saada,» lausus Kallakmaa meeleheitega hääles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles