Festival tõi helid loodusesse kõlama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi viimasel kolmel aastal on festivalikülastajaid saatnud soe ilm ja päike, siis ka tänavune esimene vihmakogemus korraldajate hinnangul välisfestivali meeleolu ega inimeste arvukust ei mõjutanud.
Kuigi viimasel kolmel aastal on festivalikülastajaid saatnud soe ilm ja päike, siis ka tänavune esimene vihmakogemus korraldajate hinnangul välisfestivali meeleolu ega inimeste arvukust ei mõjutanud. Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Väljend «rohkem heli, vähem muusikat» võtab lühidalt kokku juba neljandat korda 4.–6. augustini peetud Kukemuru Ambient festivali, mille läbiv idee on tutvustada looduslikus keskkonnas ambient-kultuuri ning seeläbi tekitada sidusus kaasaegse kultuuri ja looduse vahel.

Kui enamikule Eesti festivalidele saab autoga mööda asfaltteed kohale vurada, siis Kukemuru Ambient toimub paigas, mida ilma kaardita on raske üles leida. Festivali  maaliline asupaik Järvamaa metsade vahel Türi vallas loob publikule hubase õhkkonna eelmisel aastal omanäoliseks kontserdisaaliks kujunenud vana küünihoonega. Festivali peakorraldajate Kaido Kirikmäe ja Sander Meentalo ütlust mööda pole festivali toimumiskoht igal aastal püsiv ning ka tuleval aastal on kavas mõned muudatused. «Me ei otsi konkreetselt uut asukohta, vaid see tuleb kuidagi ise meieni,» lausus Kirikmäe, lisades, et festival jääb siiski Türi valla piiresse. «Nii nagu muutuvad artistid, on ka asukoht õrnalt nihkes. Alati peab aga lähedal olema jõgi ja mets,» täpsustas ta.

Kukemuru Ambientil astus publiku ette helide loojaid nii Soomest, Islandilt, Itaaliast, Venetsueelast, Ameerikast, Inglismaalt kui ka kohalikult muusikamaastikult. «Esinejate rohkus näitab nende huvi festivali vastu,» tõdes Kirikmäe. «Kindlasti väärivad kõik esinejad tähelepanu, kuid enim tõstaksin esile Soome folkelektroonika artisti Lau Naud, laupäevane peaesineja, Inglismaa ambient-legend Another Fine Day jääb tavapärasest laptopi laivist miilide kaugusele ja soovis metsalagendikule musitseerimiseks klaverit,» rääkis Kirikmäe. Kohalikult muusikamaastikult astus elektrooniliste katsetustega üles Vaiko Eplik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles