Ühinemine kütab endiselt kirgi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linn ja vald on juba pikalt koos asju ajanud, ligemale kolm aastat tagasi allkirjastasid raekojas Paide vallavolikogu esimees Raivo Raja (vasakult), Paide vallavanem Veljo Tammik, toonased Paide linnavolikogu esimees Tarmo Alt ning linnapea Kaido Ivask koostööleppe.
Paide linn ja vald on juba pikalt koos asju ajanud, ligemale kolm aastat tagasi allkirjastasid raekojas Paide vallavolikogu esimees Raivo Raja (vasakult), Paide vallavanem Veljo Tammik, toonased Paide linnavolikogu esimees Tarmo Alt ning linnapea Kaido Ivask koostööleppe. Foto: Tiit Reinberg

Ligi 300 Paide valla elanikku on andnud allkirja pöördumisele, milles muuhulgas nõutakse vallavanema ja volikogu esimehe umbusaldamist.

Allkirjade kogumise algatajad edastasid pöördumise koos 274 allkirjaga ka Järva Teatajale. Nad tegid seda küll anonüümselt, sest kardavad oma ütlust mööda isikute ilmsikstulekut, kuna volikogu esimees Raivo Raja sõidab mööda valda ja otsib allkirjade kogujaid. «Sõidan muidugi, seda teevad ka teised volikogu liikmed. See on meie töö – inimestega suhelda,» sõnas Raja. Ta ei eitanud ka seda, et uuris oma käikudel isikute kohta, kes allkirjade kogumist organiseerivad, kuid mitte süüdlaste otsimiseks, vaid selleks, et teada, keda nõupidamiste laua taha kutsuda ja kellele teavet edastada.

Pöördumises soovivad vallaelanikud, et vallavolikogu liikmed avaldaksid Paide valla vallavanemale Veljo Tammikule ja volikogu esimehele Raivo Rajale umbusaldust, heites neile ette olulise teabe varjamist Paide valla ühinemisvõimaluste kohta. «Sügisel peetud külakoosolekutel ei räägitud vallaelanikele sõnagi, et lisaks Paide linnaga ühinemisele on võimalik ühineda ka nn Maavallaga. Sellega on vallavanem ja volikogu esimees otseselt mõjutanud nii rahva kui ka volikogu liikmete otsuseid Paide linna kasuks. Tunneme, et sellega võeti meilt ära valikuvõimalus ise oma tulevikku määrata,» seisab pöördumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles