Käru vald kavatseb Järvamaaga liituda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käru raudteejaamas rongisõitjaid tervitavat krokodill Gena kuju võib ilmselt varsti näha Järvamaal. Gena ise küll kuskile minema ei hakka, vaid tema ümber muutuvad maakonnapiirid.
Käru raudteejaamas rongisõitjaid tervitavat krokodill Gena kuju võib ilmselt varsti näha Järvamaal. Gena ise küll kuskile minema ei hakka, vaid tema ümber muutuvad maakonnapiirid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel neljapäeval peetud erakorralisel istungil otsustas Käru vallavolikogu üksmeelselt lõpetada liitumisläbirääkimised Raplaga. Kärul on hoopis kavas moodustada ühisvald Türi ja Väätsaga.

Käru valla elanikelt seda otsust tehes ametlikult arvamust ei küsitud, kuid juulis ilmus vallalehes üleskutse, et kõik, kes soovivad haldusreformi käigus ühinemise teemal kaasa rääkida, võivad vallaga ühendust võtta. Türiga liitumise poolt olid kõik arvamuse avaldajad, kuigi nende arv jäi üsna tagasihoidlikuks – sõna ütles sekka seitse inimest. «Samas ühe või teise vallaelanikuga sellel teemal rääkides tundub Türi olevat kindel eelistus,» nentis Käru vallavanem Elari Hiis.

Hiisi ütlust mööda räägib Türi kasuks selle lähedus, mistõttu vallaelanikud on harjunud seal oma asju ajamas käima. «Tegelikult on elus tähtsaimaks ressursiks aeg,» nentis vallavanem. Nii auto kui ka rongiga sõidab Kärust Türile ligi 15 minutiga, samas kui Raplasse sõiduks kulub pool tundi. Samuti mängis Hiisi kinnitusel rolli Türi ja Väätsa läbirääkijate avatud suhtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles