Väiketalu kasvab ja eristub

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta põllumeest selgitav komisjon külastas Anne ja Ennu Nurga (pildil paremal) majapidamist eelmise nädala lõpul. Vaadati üle nii laudad kui ka pooleliolevad investeeringuobjektid.
Aasta põllumeest selgitav komisjon külastas Anne ja Ennu Nurga (pildil paremal) majapidamist eelmise nädala lõpul. Vaadati üle nii laudad kui ka pooleliolevad investeeringuobjektid. Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Suve viimast kolmandikku tervitab Põikva külas Põllema-Saare talu kartulipõllu veeres tuules õõtsuvate daaliate õitemeri, laudas aga äsjasündinud vasikas. Lähiajal peaks vasikaid veelgi lisanduma.

Sügisel selgub, kas just selle talu pererahvas osutub aasta põllumeheks. Kokku on kandidaate kümme, kaheksast eri maakonnast. Maaleht ja Eesti põllumajandus-kaubanduskoda korraldavad aasta põllumehe konkurssi juba 16. korda.

Eelmise nädala lõpul käis komisjon kandidaatidega tutvumas ning jõuti ka Põikvale, kus Põllema-Saare talu peremees Ennu Nurk komisjonile ringkäigu tegi ja talu ajaloost jutustas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles