Kirna mõisa aura muutis fotod imeliseks

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõisate muinasjutulises õhustikus Eesti rõivadisainerite loominguga pildistamisseeriaid korraldav pealinna fotograaf pidas Kirna mõisas sündinud pilte ühtedeks õnnestunumateks. Neist parimatest on koostatud mõisa kahele korrusele näitus.

Fotograaf Siiri Kumari avastas võimaluse Kirna mõisas pildistada täitsa juhuslikult, õigemini tänu ühele heale kokkusattumusele selle aasta alguses.

Nimelt mai lõppu kavandatud järjekordne pildistamise töötuba pidi 24aastase neiu ja Eestifoto koostöös alguses aset leidma Harjumaal Kernu mõisas. «Aasta algul, kui käisin Kernu mõisa üle vaatamas, olid seal ka Kirna mõisa omanikud ja meile tehti koos majas ringkäik,» meenutas Kumari. Vestlus fotograafi ja Kirna mõisa omanike vahel sobis aga sedavõrd, et jäädi jutlema veel pärast ringkäikugi. «Kuigi olin Kirna mõisast ja sealsest heast energeetikast ka varem kuulnud, polnud ma seal käinud. Nad rääkisid mõisast nii põnevalt, et mul tekkis huvi vaatama tulla,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles