Ambla vald peab Tapa ettepaneku kaalukausile panema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haldusreformi Põhja-Eesti regiooni komisjon soovitas Ambla vallal nõustuda Tapa vallavolikogu ettepanekuga alustada liitumisläbirääkimisi või põhjendada sellest keeldumist ning selgitada välja, milline on elanike eelistus haldusterritoriaalses korralduses.

Ambla vald peab läbirääkimisi Järva-Jaani, Imavere, Albu, Kareda, Koigi ja Koeru vallaga Järva valla moodustamiseks. Tapa vallaga ühinemise toetuseks andis kevadel allkirja üle 400 Ambla valla elaniku, enim oli nende seas valla Ambla-poolses osas elavaid inimesi.

Algatusrühma liikmed tegid Tapa ja Ambla vallavolikogule ettepaneku, et Tapa vallaga liidetaks Ambla ja Käravete alevik ning seitse küla, kus toetus Tapa vallaga ühinemisele oli suur. Ambla volikogu seda ei toetanud. Tapa vallavolikogu otsustas juuni lõpus teha Ambla vallale ettepaneku alustada kõnelusi Ambla ja Käravete aleviku ning seitsme küla liitmiseks Tapa vallaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles