Riik toetab taime- või loomhaiguse läbi kannatanud põllumehi

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa seafarmi jõudis katk.
Järvamaa seafarmi jõudis katk. Foto: Tiit Reinberg

Põllumeeste toetuseks jagatakse miljon eurot ja seda saab küsida, et osta tootmise taastamiseks vajalikke elusloomi või mitmeaastaseid taimi, aga ka taimekahjustuse haigustekitajate tõrjumiseks pinnasest.

Vabariigi Valitsus kiitis heaks Eesti maaelu arengukava 2014-2020 muudatused, millega lisandus arengukavasse toetus ettevõtete põllumajandusliku tootmise potentsiaali taastamiseks ohtlike taimekahjustajate ja loomahaiguste järel.

Maaeluminister Urmas Kruuse täpsustas, et tegemist on uue toetusega põllumeestele ja see on kutsutud ellu erakorralisteks olukordadeks. „Täna näeme Aafrika seakatku tagajärjel sellist olukorda seakasvatussektoris ja meil on eesmärk aidata põllumajandusettevõtjatel, kes on ohtlike taime- või loomahaiguste tõttu pidanud tootmise lõpetama, alustada uuesti tootmisega samas või mõnes teises põllumajandustootmise valdkonnas,” täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles