Aeg taas mõtteid korrastada

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendipaar Arvamusfestivalil
Presidendipaar Arvamusfestivalil Foto: Andrus Kopliste Järva Teataja

Eile pärastlõunal oli Paide kesklinn kõnekõminast tiine. Arutelud said alguse keskpäeval ning neid jagub ka tänaseks nii keskväljakule, Vallimäele kui ka hoovidesse ja haljasaladele.

Näiteks Postimehe telgis mõtiskleti, kas ühel hetkel võtavad robotid inimestelt leiva. Kõlama jäi mõte, et seoses tehnika arenguga peavad inimesed ja ka seadusandlus muutuma paindlikumaks ning riik soosima uusi tehnilisi lahendusi, et inimestel oleks tööd ja leiba.

Festivalil vast keegi tühja kõhtu kannatama ei pidanud, sest kohvikutes pakuti mitmesugust kehakinnitust. Lisaks oli avatud taluturg, kus müügil järvalaste kraam. Tavaliselt Tallinna–Tartu maanteel kollasekirjus haagises meega kauplev imaverelane Illar määris daamidele mett mokale. «Kaubeldes saab hinnast alla, mõnikord ilusate silmade eest ka,» lõõpis ta. Parasjagu leti ääres uudistanud noorem naine ütles, et ta tuleb ja ostab mett nagunii, aga enne peab seina seest sularaha tooma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles