Põrandaõlised püksid võivad maja süüdata

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Põranda õlitamine kaitseb ja tugevdab puidu struktuuri ning säilitab selle välimuse, kuid vähesed teavad, et lohakile jäetud õlised tööpüksid on isesüttivad ja võivad ereda leegiga majagi maha põletada.

Põrandaõli pakenditel on küll kasutusjuhendid koos hoiatussildiga peal, kuid need on tihtipeale niivõrd väikeses kirjas, et enamik inimesi ei olegi ohust teadlikud. Seesam kindlustuse kahjukäsitlusosakonna juht Ly Jõhvik tõdes, et sarnaselt kui ei loeta ravimite infolehti, et olla teadlikud kõrvalnähtudest, ei loeta ka põrandaõlide kasutusjuhendeid. "Mõni kasutaja ei pruugigi teada, et põrandaõliga kokku puutunud tekstiilid võivad kergesti põlema minna,“ lausus ta.

Jõhvik lisas, et on olnud juhtum, kus põlema läksid seinanagisse rippuma jäetud tööpüksid, mis olid töömehel põranda õlitamise ajal jalas olnud ja millede põlved olid õliseks saanud. "Teisel korral süttisid trepile vedelema jäetud õlised puhastuslapid ning maja pääses hullemast tänu tööle hakanud häirest,“ tõi ta näiteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles