Saksa treener tuleb ratsutamiskunsti õpetama

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Sel laupäeval ja pühapäeval on Säreveres ratsutamiskunsti seminar, kus Saksamaa ratsaliidu väga hea tasemega treener ning füsioterapeut Marius Schneider õpetab hobuste treenimist kui tantsimist, mis peab näitama emotsiooni.

Koolituskoht on Järvamaa kutsehariduskeskuse Särevere õppekoha maneež. Korralduse eest hea seisev füsioterapeut ja ratsutamiskunsti õpetaja Eestis Eda Vallimäe sõnas, et koolitusest osa saamiseks pole tarvis kindlat hobust ega taset, jätkub tahtest ratsanikuna areneda. «Ratsutamiskunst näeb hobuste treenimist kui tantsimist, kus ratsanik areneb kui džentelmen: oskab olla tähelepanelik, taktitundeline, hoolitsev ja oskuslik. Siis on tema hobune kui naine, kes usaldab ennast džentelmenile. Ideaal on luua hobuse ja inimese vahel selline harmoonia, et nende liikumised ja kehad on kokku sulanud nagu kentauril,» selgitas ta.

Viimased kümme aastat ratsutamiskunsti õppinud ja rakendanud Vallimäe meelest ei nõua treening midagi erilist. Tarvis läheb vaid tahet ja aega võtta osa Saksamaa A-taseme treeneri ning füsioterapeudi Marius Schneideri kahepäevasest koolitusest. «Koolitusele on hobusega tulemas kaheksa ratsutajat ja pealtvaatajana poolsada huvilist, kuid pealt vaatama mahub veel teine sama palju,» kutsus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles