Kuue päevaga jõudis mõisatesse üle tuhande huvilise

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Külastusmäng «Unustatud mõisad» näitas, et huvi Järvamaa mõisate vastu on endiselt suur. Roosna-Alliku ja Aruküla mõisa peale kokku oli kuue päeva jooksul külastusi 1250. Seda on oluliselt rohkem, kui mõnel varasemal aastal. Näiteks 2014. aastal, kui Järvamaal oli samuti mängus osalemas kaks mõisa, oli külastajaid kahe koha peale kokku ligi 750.

Roosna-Alliku põhikooli direktor Daina Pärt selgitas, laupäeval ehk viimasel külastuspäeval tähistasid nad üksiti mõisa 230. aastapäeva, üritusest sai osa 124 inimest, mis oli ka kuue külastuspäeva rekord. Kokku käis külastusmängu ajal Roosna-Alliku mõisas 584 inimest, mis on võrreldav eelmiste aastate külastajate hulgaga. «Me küll kahtlesime, et nii mitu aastat on juba mäng kestnud, kas sel aastal ongi huvilisi, aga välja on kujunenud omamoodi püsikülastajad,» sõnas Pärt.

Kiidusõnu pälvisid nii mõis ise kui ka tänavu seal näha olnud Tiina Ojaste maalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles