Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kareda külas lambaid kasvatav Toivo Seire toob edaspidi külatagusel karjamaal rohtu söövad loomad kodule lähemale ja ajab ööseks lauta. Põhjuseks karjamaal nähtud võigas vaatepilt. 
Seitse surnud looma, osaliselt söödud ja üks veel hingitsev lammas sajapealises karjas on Seirele selleks küllaldane põhjus. Hukkus kaheksa looma, sest ka kõrivigastusega lammas suri ööl vastu teisipäeva. Seire ei väida, et see on kindlasti huntide töö, ühe variandina pakub ta ka hulkuvaid koeri.
 
* Türi vallas Mäekülas elav ilmavaatleja Leo Rehela mõõtis üleeile sademete hulgaks 40,4 millimeetrit. «Nii palju vihma ühe päeva jooksul pole siin juba palju aastaid sadanud,» sõnas ta.
 
* Kohus karistas politseile joobes ja juhiloata sõitmisega mõne nädala jooksul kaks korda vahele jäänud Margust aasta ja 26 päeva pikkuse vangistusega.
 
* Paide linnameeskonna suvisel perepäeval selgus klubi osavusvõistluse võitja, kes on 11aastane Paide poiss Rait Kohk, esikohaga kaasnenud peaauhind on reis koos isaga Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani kodumängule Liverpooli.
 
* Üleeile õhtul Paide Vallitornis peetud keskaegsel õhtusöögil istus laua otsas foogt ise, põhjuseks olid kauged külalised ehk 20liikmeline keskaegne esindus Cesisest.
 
* Paar nädalat enne koolikella tehakse Järvamaa õppeasutustes ettevalmistusi algavaks õppeaastaks. Veel viimased koristused, pintslitõmbed ja põrandapesu ning õpilased pääsevad jälle koolipinki tarkust taga nõudma.
 
* Külastusmäng «Unustatud mõisad» näitas, et huvi Järvamaa mõisate vastu on endiselt suur. Roosna-Alliku ja Aruküla mõisa peale kokku oli  kuue päeva jooksul külastusi 1250. Seda on oluliselt rohkem, kui mõnel varasemal aastal.
 
* Kuigi üleeilses koduplatsimängus pidi Paide linnameeskond tunnistama Sillamäe Kalevi 3 : 1 paremust, siis viimane magus 3 : 1 võit Tartu Tammeka üle kui ka 1 : 1 viik Nõmme Kaljuga näitasid, et meeskond on tublisti hoo üles saanud. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles