Ilmavaatleja mõõtis Türil vihmarekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihm.
Vihm. Foto: SCANPIX

Türi vallas Mäekülas elav ilmavaatleja Leo Rehela mõõtis üleeile sademete hulgaks 40,4 millimeetrit. «Nii palju vihma ühe päeva jooksul pole siin juba palju aastaid sadanud,» sõnas ta.

Augusti esimeses dekaadis mõõtis Rehela sademete hulgaks 44,5 millimeetrit ja praegu ulatub see näitaja juba 120 millimeetri ligidusse.

Tavaliselt sajab lõikuskuul Järvamaal 60-70 millimeetrit. «Seega kaks kuunormi on juba käes,» sõnas ta.

Rehela ütles, et tänavusi ilmavaatlusandmeid sirvides tänab ta õnne, et otsustas lehmapidamisest loobuda, sest heina poleks sealkandis kuidagi teha saanud. «Tunnen kaasa põllumeestele ja puhkajatele, sest ilm pole juba pikka aega neid soosinud,» lisas ta. Ühed vähesed, kes peaksid suurest niiskusest rõõmu tundma, on seenelised, sest kes vähegi viitsib korviga metsa minna, ei pea pettuma.

Midagi rõõmustavat pole ilmaennustajatel ka tänaseks teada anda, sest päev peaks tulema vahelduva pilvisusega ja õhtul võib sadu kohati tugev olla. Seejärel peaks Järvamaal tulema neli kuiva päeva ja termomeetrinäit võib kerkida isegi 20 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles