Värviline piimalehm kutsub kõiki piima jooma

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti toiduliit

Toiduliidu täna alanud kampaania suurim staar saab olema värviline piimalehma skulptuur, mis hakkab erinevate Eesti linnade peaväljakutel innustama piimatoodete tarbimist.

Esimesena peatub silmatorkavates toonides lehmaskulptuur oma sünnilinnas, Tartus. Sealt edasi liigub lehm Narva ja siis veel paari-kolme Eesti suuremasse linna.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul võib juhtuda, et lehm jõuab sel suvel korraks ka Järvamaale, kuid kindlalt ei saa ta seda siiski välja lubada. «Kasutame sama lehma kindlasti ka järgmise aasta kampaanias ja siis saame võtta Paide või Türi oma peatuspaikade kaardile,» lausus ta.

Potisepa kinnitust mööda on piimakampaania peamine eesmärk tuletada inimestele meelde, et Eestimaal on palju häid toiduaineid ja nende seas ka väga väärtuslik piim. «Arvestades piima rikkalikke häid omadusi võib piima andvat lehma pidada lausa superkangelaseks. Seetõttu tahtsimegi tutvustada piima headust ühe tõeliselt silmatorkava ja lustakates värvides superlehma skulptuuriga,» sõnas ta.

Tartu kõrgema kunstikooli skulptuuriosakonna meistri Lauri Tamme ja kunstnik Ülle Ottokari loodud piimalehma skulptuur kutsub kõikjal inimesi endaga pilti tegema ega pahanda ka selle üle, kui lapsed või lapsemeelsed talle parema võtte nimel selga ronivad. «Lehm on suur ja tugev ning peab raskusele vastu, kuid selle selga ronimine on ikka inimese enda vastutusel,» hoiatas Potisepp.

Toiduliidu juhataja meelest on eestimaalased agarad piimatarbijad, mida tõestavad ka meie poodides muu maailmaga võrreldes kordades rikkalikumad piimatoodete riiulid. «Meie soov on, et piim oleks jätkuvalt eriti laste ja noorte toiduvalikus olulisel kohal – nii selleks, et saada häid maitseelamusi kui ka selleks, et oma kasvavat ja kujunevat organismi hea tervise juures hoida,» rääkis ta.

Seda, et piim on lahutamatu osa igapäevasest toidu- ja joogimenüüst, toovad välja ka meditsiinidoktor Mihkel Zilmer ja Anne Lill oma raamatus «Normaalne joomine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles