Presidendi valimiskogusse valitud IRLi liige ei kavatse Jõksi poolt hääletada

Tiit Reinberg
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimese Järvamaa omavalitsusena valis eile õhtul Paide vallavolikogu valimiskogusse oma esindajaks Isamaa ja Res Publica Liidu liikme Raivo Raja, kes ei kavatse koduerakonna presidendikandidaadi Allar Jõksi poolt hääletada.

Presidendi valijaks seati volikogu üles kaks kandidaati: volikogu esimees Raivo Raja ja volikogu liige Harti Paimets. Salajasel hääletamisel toetas 13 volinikust Rajat kaheksa, Paimetsa poolt oli neli ja üks häälestussedel oli kehtetu.

Raivo Raja kinnitas enne hääletamist volinikele, et kui riigikogu presidendi valimisega hakkama ei saa ja see läheb valimiskogusse, siis tema küsib volinikelt, kelle poolt hääletada ja vastavalt sellele ka käitub.

Raja avalikustas ka oma eelistuse. «Mina soovin järgmise presidendina näha naisterahvast,» sõnas ta. 

Täpsustades, et tema arvates oleks Eestile hea president nii Marina Kaljurand, kui Mailis Reps.

Raja kuulub Isamaa ja Res Publica Liitu, mille presidendikandidaat on Allar Jõks. Raja selgitas, et on juba nii vana poliitik, et lähtub selliste valikute tegemisel enda ja volikogu arvamusest ega pea õigeks, et parteikontorist surutakse otsust peale.

«Ma ei lase ennast survestada, meil on demokraatlik riik, volikogud ja rahvas otsustab seda asja rohkem,» kinnitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles