Mida teha karuga kohtumisel

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruunkaru.
Pruunkaru. Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Keskkonnaamet tuletab mesinikele ja metsas käivatele marjulistele ning seenelistele meelde pruunkaruga kokkupuutumisel ettevaatliku ja ennetava tegutsemise olulisust.

Sügiseti sageneb metsas liikuvate seeneliste-marjuliste kohtumise võimalus suurte metsloomadega, sealhulgas pruunkaruga. Looduses karuga kohtudes on ainuõige paanikata tegutsemine ning kohtumispaigast kohene rahulik taandumine. Igasugune äkiline käitumine ja meelelahutuslikel eesmärkidel lisahäirimine võib kontakti normaalset lahenemist vaid halvendada. «Suurkiskjatega suhestumisel hoidkem meeles vanasõna: Karul on üheksa mehe jõud, aga ühe mehe aru,» lausus keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi.

Varsti hakkavad karud valmistuma ka taliuinakuks, püüdes oma energiavarusid lisaks metsas saadavale täiendada mesilaid rüüstates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles