Kunagine kolhoosikontor vormub üha enam lasteaiaks

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi-Alliku lasteaed.
Türi-Alliku lasteaed. Foto: Kaia Iva

Türi-Alliku lasteaia neljas rühm alustab uut õppeaastat remonditud tubades, mis on ehitatud ringi veel Kirna kolhoosi aegse paigutusega ruumidest.

Türi lasteaia direktori kohusetäitja Kaia Iva selgitas, et seni oli lasteaia ülemisel korrusel Kirna kolhoosi kontori ajast pärit ruumijaotus. «Seega tegutses rühm mitmes väikeses toas, palju ruumi võttis ära koridor ja ka ruumide ehituslik olukord polnud tänapäevane,» põhjendas ta remondi vajalikkust.

Merike Kordemetsa projekti järgi on lammutatud mitu vaheseina ja tehtud kandeseina suured avad. Nii tekkis avar liigendusvõimalustega rühmaruum. «Kuna kasutusse võeti ka senine tühjalt seisnud koridor, said lapsed juurde palju mänguruumi. Avaramate ruumidega tekkis võimalus paigutada ülemisele korrusele ka toidujagamise koht koos nõudepesumasinaga,» tutvustas Iva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles