Töötute hulk lisab ametnikele koormust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Töötukassa Järva osakonnas oli 1. augusti seisuga arvel 772 töötut, mida on 40 vähem kui juulis, kuid peaaegu poolsada rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

Töötukassa Järva osakonna juhataja Eha Tasang sõnas, et kuigi eelmise kuuga võrreldes jäi augustis töötuid vähemaks, pöörab ta suuremat tähelepanu asjaolule, et võrreldes eelmise aasta sama ajaga. oli töötus suurem. «Näed numbritest, et üldine töötus on suurem olnud juba alates märtsist. Küll mitte väga suuresti, kuid siiski. Näiteks augustis on tänavu 772, aasta tagasi aga oli 723 töötut, see tähendab, et tänavu on meil teenindada 49 inimest  rohkem,» selgitas ta.

Peale suureneva töötuse näeb Tasang arvude taga ka rohkemat tegelemist nende inimeste tööle aitamisel, sest töötute seas on aina rohkem lihttöölisi. «Need 700-800 inimest, kes meil töötuna arvel on, neid on aina keerulisem tööle saada, sest neil pole tänapäevastele töökohtadele vajalikku ettevalmistust ja oskust ning nad ei pruugi olla võimelised seda omandama ka koolitusel,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles