Vargamäe teatrisuvi lõpeb üllatusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurt vaatajahuvi pälvinud Ugala selle suve koostöö Albu valla ja A. H. Tammsaare muuseumiga Vargamäel, lavastaja Urmas Lennuki Tammsaare romaani «Kõrboja peremees» järgi seatud suvelavastus «Kõrboja perenaine» jõuab sel pühapäeval lõpule.

Et just neil päevil, täpsemalt 30. augustil täitub 80 aastat, mil kodukandi rahvas püstitas Tammsaarele veel tema eluajal Järva-Madise vallamaja ette ausamba, oli teatrisuve eestvedajail vaatajaile üllatus varuks. «See on siis kaua hoitud saladus, aga kingitus kõigile teatrihuvilistele: Tammsaare/Lennuki lugemis­draama «Jumala külaline»,» ütles projektijuht ja Albu vallavanem Kalju Kertsmik.

Kertsmik lisas, et need on nii-öelda Tammsaare pärast surma kirjutatud päevikumärkmed, mida esitab Tallinna Linnateatri näitleja Andrus Vaarik. «Lugemisdraama esmaettekanne algab kell 17, nii et jõuab ka «Kõrboja perenaise» viimasele etendusele minna,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles