Leiutajate konkurss avastab kõik Lotted ja Brunod

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere lasteaia leiutamiskonkursi tööd
Imavere lasteaia leiutamiskonkursi tööd Foto: Imavere lasteaed

Nutikad ja vahvad lapsed, kes soovivad elu meie ümber paremaks muuta, on oodatud osa võtma suurest leiutajate konkursist «Eesti otsib leiutajat».

Eesti teadusagentuuri õpilasleiutajate konkursi raames otsib Eesti rahvusringhääling koostöös Eesti Vabariik 100 korraldustoimkonnaga üles 6-12aastased lapsed, kellel on toredaid ideid, et luua midagi päris uut. Ettevõtmise algatajad soovivad näidata, et leiutamine on lahe ja sellega saab hakkama igaüks.

«Konkurss annab lastele julgust mõelda asjadele, mida täna veel olemas ei ole, aga mida paljudel hädasti tarvis oleks. Alates 2008. aastast toimuvale konkursile on noored saatnud juba ligi 5500 ideed, millest terve hulk ongi teoks saanud,» selgitas Terje Tuisk, teadusagentuuri teaduse populariseerimise osakonna juhataja.

Laste ideed on oodatud kuni 17. oktoobrini, konkursi ja ideede esitamise kohta täpsemat teavet leiab siit.

«Algav leiutajate konkurss on osa Eesti Vabariik 100 suuremast projektist «Leiutades Eestit», kus valime 6-12aastate laste seast välja 40, kellest valmivad dokumentaalsed lühiportreed,» selgitas projektijuht Marje Jurtšenko. «Filmid annavad võimaluse pugeda laste mõttemaailma ja aru saada, miks nad pakuvad just selliseid ideid, mida nad märkavad, millest mõtlevad. Lühifilmid viivad meid Eestimaa erinevatesse nurkadesse ja keskkondadesse ning aitavad luua lahendustele orienteeritud tuleviku Eesti,» ütles ta.

Minidokumentaalid jõuavad ETV telekanalite eetrisse alates 2017. aasta sügisest ja saavad samal ajal endale veebikodu Lastejaamas.

Konkursi tublimatele jagatakse pidulikul sündmusel kopsakaid auhindu alates rahalistest preemiatest kuni ägeda jalgrattani.

Parimate leiutiste väljamõtlejaid ootab lisaks auhindadele kohtumine professionaalsete tootearendajatega - väikesedki mõtted võivad õigetesse kätesse jõudes päriselt teoks saada. Sada mõjukamat ideed jõuavad ka raamatukaante vahele, sünnipäevakingiks Eesti Vabariigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles