Talupere vajab elektri saamiseks majale kolmandat korrust

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seadus peatas Koigi vallas Vaali külas asuva eramu kolmekorruseliseks ehitamise ja pereema Maarja Koivuoja on murelik, kuidas edasi. Kui hoone sügiseks katuse alla ei saa, kannatab seetõttu kogu nende senine ehitustegevus.
Seadus peatas Koigi vallas Vaali külas asuva eramu kolmekorruseliseks ehitamise ja pereema Maarja Koivuoja on murelik, kuidas edasi. Kui hoone sügiseks katuse alla ei saa, kannatab seetõttu kogu nende senine ehitustegevus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koigi valda Vaali külla metsade vahele on kerkimas Maarja ja Joni Koivuoja kolmekorruseline eramu, mitte soovist eputada uhke majaga, vaid saada majapidamisse võimsamat elektrit. Et seaduse järgi Koivuojad valda nii kõrget eramut ehitada ei tohi, pidid nad ehitustegevuse hoopis peatama.

Viiendat aastat Koigi vallas Vaali külas metsade vahel talus elavad Maarja ja Joni Koivuoja on siiani läbi ajanud päikeselt saadava elektri ja kaevuveega, kuid pere kolmelapseliseks kasvades ja loomi kasvatama hakates soovivad nad saada majapidamisse võimsamat elektrit.

Seni on pere püüdnud toime tulla päikesepatareidest ja bensiinigeneraatorist tuleva elektriga, mis nõuab perenaise Maarja selgitusel parajat arvestamist, mida ja mis järjekorras teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles