Talupere laiendas kanakasvatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aina suureneva  mahekanamunade nõudluse tõttu uuendas Albu vallas Mägede külas asuv Punamäe talu kanalat nii, et võis kahekordistada kanade arvu.

Punamäe talu perenaine Tiina Piirmets sõnas, et kanala uuenduskuur kestis aasta jagu päevi ja oli ette võetud seetõttu, et mahekanamunade nõudlus aina kasvas. Et pere sada kana elasid külmas, pimedas ja muldpõrandaga ruumis, siis sinna neid juurde võtta Piirmets ei tihanud. «Tahan toota mahemuna ja mulle on tähtis, et kanad ennast hästi tunneksid. Nii otsustasime enne kanade arvu suurendamist parandada kanalas pidamistingimusi,» selgitas ta.

Raha kanala uuenduseks küsis pere PRIAst ja sai ligi 5000 eurot. Pärast uuenduskuuri ostis Piirmets juurde sada kana. «Nüüd on meil talu nime Punamäe vääriliselt uhkes erkpunast värvi kanalas siblimas 200 kana ja mõtted liiguvad juba pakenduskeskuse tegemise poole, sest mune nõuetekohaselt pakendades saan neid pakkuda müüki ka poodidesse,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles