Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Neli saksa skauti astus 9. augustil Valgas bussi pealt maha ja võttis suuna Tallinna. Tipi-laadne telk, lambanahad magamiseks ja muu eluks vajalik jagunes nelja seljakoti vahel, mis kaalusid igaüks umbes 20 kilogrammi, olles väiksematele pool kehakaalust. Kui matka alguses 12 päeva sadanud vihm välja arvata, on Eesti näidanud end poistele parimast küljest. 
 
* Kui järgmise aasta sügiseks liituvad kaksteist Järvamaa omavalitsust ja  Käru vald Raplamaalt kolmeks omavalitsuseks, tähendab see paljudele vallaametnikele töötuks jäämist.
 
* Kooliaasta algus on paljudele lastevanematele tõsine mure, sest sellega kaasnevad väljaminekud käivad neile sageli üle jõu. Järva Teataja uuris Järvamaa omavalitsustelt, kui suures ulatuses toetavad nemad kooliuusikuid sel õppeaastal.
 
* Koigi valda Vaali külla metsade vahele on kerkimas Maarja ja Joni Koivuoja kolmekorruseline eramu,  mitte soovist eputada uhke majaga, vaid saada majapidamisse võimsamat elektrit. Et seaduse järgi Koivuojad valda nii kõrget eramut ehitada ei tohi, pidid nad ehitustegevuse hoopis peatama.
 
* Kuue päeva pärast heliseb Eestimaa koolides tarkusepäeva puhul koolikell. Järva Teataja käis uurimas, kuidas edeneb Väätsa põhikooli ümberehitus. Kuigi hoone on veel üleni pahtlitolmune, seinad ootavad värvi ja põrandad õlitamist, kinnitab vallavanem Lauri Läänemets, et õppeaastaks on kõik valmis.
 
* «Kuskile sooja tahaks!» õhkas järvalane Merlyn Sirelbu ühel juuliõhtul järjekordset vihmavalingut tunnistades. «Rannas vedeleda küll ei viitsi,» ütles seepeale abikaasa Ivo. Nädal Montenegros ületas mõlema ootused.
 
* Et Türi muusikakooli neiud tšellot mängivad, pole mingi ime. Küll aga teeb nende ansambli Hekärmarian eriliseks see, et neli muusikahaldjat võluvad mehise kõlaga pillidest välja palu, mille peale eakaaslased hea meelega näppu viskaksid.
 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles