Eurotoetusi jagus maakonda 3,4 miljoni jagu

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmi esimeses taotlusvoorus toetati nelja Järvamaa maakondlikku tegevuskavasse kantud projekti, mis pälvisid kokku toetust 3,4 miljonit eurot.

Maavanem Alo Aasma tundis heameelt selle üle, et aastaid tehtud eeltöö on lõpuks ka vilja kandnud ja saame maakonnas edasi minna projektide elluviimisega. “Kui midagi üldse kripeldama jääb, siis see, et kogu nende eurotoetuste menetlemine on niivõrd pika vinnaga protsess. Tegelikult oli meil maakonnas omad prioriteetidega tegevuskava koos varsti juba kaks aastat tagasi.,“ ütles maavanem. „Kõik esimeses voorus rahastuse pälvinud projektid on tugevad ja huvitavad projektid, kuid mul on väga suured ootused jätkuvalt ka järgmise vooru osas, mis loodetavasti omab veelgi olulisemat mõju Järvamaa ettevõtlus- ka elukeskkonnale. Pean siinkohal silmas unistust, et piimatootjate ja töötlejate pingutusel loodetavasti Eestisse rajatav regionaalse tähtsusega piimatööstus ikka teoks saab ning Järvamaal on ka PKTs ettenähtud toetust silmas pidades jalg jätkuvalt ukse vahel,“ lisas maavanem.

Toetust saavad:

Albu vallavalitsus „Valgehobusemäe Suusa- ja Puhkekeskuse II etapp“. Toetuse suurus 1,2 miljonit eurot. Toetuse abil on kavas luua Valgehobusemäe Suusa- ja Puhkekeskuse juurde suviseid tegevusi ning likvideerida talviste teenuste kitsaskohad: muuhulgas rajatakse näiteks rullsuusarada ja palliplatsid, muudetakse mäenõlv turvalisemaks ning parandatakse kunstlume tootmise tingimusi. Paraneb ka juurdepääs keskusele.

Järva-Jaani tuletõrje selts „Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskus“. Toetuse suurus 0,9 miljonit eurot. Toetuse abil valmib Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskus ja atraktiivne restaureerimisboks koos unikaalse vanatehnika halliga, kus toimub külastajate silme all vana tehnika restaureerimine ja selle õppimine.

Paide linnavalitsus „Paide linna tööstus- ja tootmisaladele ligipääsuvõimaluste parandamine“. Toetuse suurus 0,8 miljonit eurot. Paide linna tööstus- ja tootmisaladele ligipääsuvõimaluste parandamise projektiga rekonstrueeritakse terviklikult Tööstuse ja Pärnuvälja tänavad, nii sõidu-, kergliiklus- kui ka kõnniteed koos vajaliku infrastruktuuriga.

Türi vallavalitsus „Türi linna Kaare tänava ja F. R. Kreutzwaldi tänava ning tänavatele Edelaraudtee tööstusala sissesõitude rekonstrueerimine“. Toetuse suurus 0,5 miljonit eurot. Toetuse abil on kavas: Türi valla Türi linna Kaare tänava ja F. R. Kreutzwaldi tänava ning tänavatele Edelaraudtee tööstusala sissesõitude rekonstrueerimine, sh kergliiklustee ja tänavavalgustuse rajamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles