Ühisettevõtmised suurendavad koolirõõmu

Birgit Itse
, birgit.itse@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel sügisel lähevad Steven Marti Lillipuu ja Gertu Vau esimesse klassi, aga Türi ühisgümnaasiumi õpilaste antud koolitundidest võtsid nad aktiivselt osa juba eelmisel õppeaastal. Pildil juhendab neid seikluskasvatuse tunnis Karmel Tommula.
Sel sügisel lähevad Steven Marti Lillipuu ja Gertu Vau esimesse klassi, aga Türi ühisgümnaasiumi õpilaste antud koolitundidest võtsid nad aktiivselt osa juba eelmisel õppeaastal. Pildil juhendab neid seikluskasvatuse tunnis Karmel Tommula. Foto: Erakogu

Järvamaa koolid tahavad ja oskavad muuta kooli kohaks, kus lastel on tore olla. Seda näitas Järvamaa arenduskeskuse korraldatud edulugude konkurss ja kinnitasid neis osalenud noored.

Kooli saab väga lihtsate vahenditega kujundada kohaks, kus laps tahab olla, rõhutas Järvamaa arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse koordinaator Reelika Lepik maakonna edulugudele viidates. «Ka need edulood räägivad sellest, kuidas õpetajail on võimalik õppekavast tulenevaid eesmärke koos kogukonna ja partneritega tõlgendada nii, et lastel oleks koolis tore,» lausus ta.

Lepik tuletas meelde, et kooli ülesanne on lapsi tulevikuks ette valmistada, aga et tulevikus ees ootav on teadmata, on oluline arendada noortes ettevõtlikkust. «Ettevõtlik inimene saab igal pool hakkama,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles