Leiutajate konkurss avastab kõik Lotted ja Brunod

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nutikad ja vahvad lapsed, kes soovivad elu meie ümber paremaks teha, on oodatud osa võtma suurest leiutajate konkursist «Eesti otsib leiutajat».

Eesti teadusagentuuri õpilasleiutajate konkursi kestel otsib Eesti rahvusringhääling koos Eesti Vabariik 100 korraldustoimkonnaga üles 6–12aastased lapsed, kellel on toredaid ideid, et luua midagi päris uut.

Ettevõtmise algatajad soovivad näidata, et leiutamine on lahe ja sellega saab hakkama igaüks. «Konkurss annab lastele julgust mõelda asjadele, mida veel olemas ei ole, aga mida paljudel hädasti tarvis oleks. Alates 2008. aastast korraldatavale konkursile on noored saatnud juba ligi 5500 ideed, millest terve hulk ongi teoks saanud,» selgitas Terje Tuisk, teadusagentuuri teaduse populariseerimise osakonna juhataja. Laste ideed on oodatud kuni 17. oktoobrini, konkursi ja ideede esitamise kohta täpsemat teavet leiab aadressilt www.etag.ee/konkursid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles