Kahekordne esimene kord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaksikõed Lisanna (vasakul) ja Anette nautisid eile veel viimast vaba päeva ja uudistasid ka taamal paistvat koolimaja, mille uksest nad täna juba Türi põhikooli Ic klassi õpilastena sisse astuvad.
Kaksikõed Lisanna (vasakul) ja Anette nautisid eile veel viimast vaba päeva ja uudistasid ka taamal paistvat koolimaja, mille uksest nad täna juba Türi põhikooli Ic klassi õpilastena sisse astuvad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

1. september on peredes, kus laps on esimesse klassi minemas, enamasti parajalt ootusärev. Kas kõik pliiatsid ja vihikud on ikka olemas? Kas tähtsaks päevaks kohale kutsutud sugulased ikka jõuavad aktusele? Kes lillepoest õpetajate kimbud ära toob? Jne, jne.

Üsna mitmes Järvamaa peres on tänane päev topeltärev, sest esimesse klassi minejaid on samuti topelt. Kooliuusikute nimekirjadest tuleb välja, et tarkust asub taga nõudma üsna mitu kaksikute paari. Juba Türi põhikooli esimese klassi läheb kaks paari kaksikuid, Anette ja Lisanna Tammoja nende hulgas.

Kui tüdrukud päev varem sellest suurt numbrit ei tee ning ütlevad rõõmsalt, et ootavad aktust ja kohtumist klassikaaslastega huviga, siis ema Kadi Tammoja meelest kujuneb 1. septembri hommik tõenäoliselt parajaks katsumuseks. Heas mõttes muidugi. «Nad on ju tüdrukud!» ütleb Tammoja naerdes. Pidades silmas seda, et peegli ja riidekapi ees on tükk tegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles