Sage juustepesu täinakkusest ei päästa

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Suve lõpus ja kooliaasta algul võib lastekollektiivides esile kerkida kiiret lahendust nõudev probleem – peatäid. Täinakkuse levikut saaks piirata, kuid sagedasti jääb kaaslaste teavitamine häbitunde taha, ometi pole nakkus seotud halva hügieeniga.

Südameapteegi proviisori Anneli Joa andmetel suurenes täitõrjevahendite müük juuli keskpaigas ja on nüüd vaibuma hakanud. Aga kui lapsed koolis-lasteaias jälle omavahel tihedamalt kokku puutuvad, võib tulla uus puhang. «Vanematelt oleme saanud tagasisidet, et suvistest lastelaagritest saadakse täinakkust. Eks see eelkõige laste probleem olegi: lapsed on peadpidi koos ja nii see levib,» lausus ta.

Juuksur Aive Golt saab murelikelt lastevanematelt kõnesid küsimusega, kuidas täidest vabaneda, just sügiseti, kui lapsed pärast suvepuhkust kokku saavad. Kahe lapse ema Monika seitsmeaastane tütar sai täid sõbrannalt ja sõbranna oma vanemate arvates treeningukohast. «Lapsel trennis vastas käies nägid nad, et kõigi laste joped on samas hunnikus. Nii levivad täid kergesti,» ütles Monika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles