Küla, kus pole levi ega käi bussid

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rassi rahva kogunemiskoha, külamaja ees seisavad külaseltsi asutajaliikmed Aleksander Leppik (vasakult), Kirsti Eesmäe ja Elor Ilmet, neid valvab Ilmeti koer Ronni.
Rassi rahva kogunemiskoha, külamaja ees seisavad külaseltsi asutajaliikmed Aleksander Leppik (vasakult), Kirsti Eesmäe ja Elor Ilmet, neid valvab Ilmeti koer Ronni. Foto: Silvi Lukjanov

Türi valla lõunaservas paksude metsade vahel asub 11 suitsuga Rassi küla, kus elanikke on 30, neist kaheksa lapsed. Koju jõudes lülitavad nad mobiilid välja, sest levi nagunii ei ole, parem siis juba akut säästa, ja lastelgi puudub seetõttu arvutis istumise komme.

Kirsti Eesmäe ütleb, et pole niisugust rahu ja vaikust kogenud kuskil mujal kui Rassil, kuhu teda tõi ligi 15 aastat tagasi armastus. «Vändrast töölt tulles lülitan kohe telefoni välja, sest levi siia paksude metsade vahele ei ulatu ja milleks akutki kulutada. Nii elan looduse rüpes kui vanajumala selja taga,» lausub ta.

Kui algul Eesmäe imestas naabrite üle, kes teeääres seisid ja talle lehvitasid, et vaat milline vastuvõtt, taipas ta hiljem, et nii püüavad nad seal hoopis helistamiseks peaaegu olematut mobiililevi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles