Olümpiaad viis Pekingi tänavaile seiklema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast mitu päeva kestnud olümpiaadi veetis Kaarel Siimut veel mõned päevad Hiinas. Võistluspingete maandamiseks oli ette nähtud ekskursioon, kus külastati Pekingi keelatud linna, suvepaleed ja Suurt Hiina müüri.
Pärast mitu päeva kestnud olümpiaadi veetis Kaarel Siimut veel mõned päevad Hiinas. Võistluspingete maandamiseks oli ette nähtud ekskursioon, kus külastati Pekingi keelatud linna, suvepaleed ja Suurt Hiina müüri. Foto: Erakogu

Möödunud aasta lõpul olnud piirkondlikul geograafiaolümpiaadil kolmandaks tulnud Paide gümnaasiumi vilistlane Kaarel Siimut ei pääsenud üle-eestilisele olümpiaadile ega osanud ette näha, et poole aasta pärast avaneb tal võimalus võtta mõõtu hoopis 45 riigi parimate geograafiatundjatega.

Et geograafiaolümpiaadi Eesti voor korraldati tänavu Paide gümnaasiumis, tohtis igast klassist üks õpilane minna kooli esindama. «Õpetaja teavitas mind sellest kaks nädalat enne,» märkis Siimut.

Sellele vaatamata õnnestus olümpiaad Siimutil sedavõrd, et gümnaasiumiastmes tuli ta esikohale ning oli otse arvatud rahvusvahelisse vooru. Siimuti selgitusel oli tal teiste osalejate ees suur eelis, sest välitööd tehes ei pidanud ta poolt Paidet läbi käima, sest tundis linna selletagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles