Paide vallavanem jäi «Kõik puhuvad» reidil vahele (3)

Tiit Reinberg
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna hommikul Pärnu–Rakvere maanteel Reopalus korraldatud reidil tabasid politseinikud autoroolist Paide vallavanema Veljo Tammiku, kelle väljahingatavas õhus oli liitri kohta 0,13 milligrammi alkoholi.

Tammik ütles, et jõi öösel paar porterit, kuid hommikul sõitma asudes ei osanud arvata, et poleks tohtinud seda teha.

Tammik sõnas, et politsei trahvis teda kiirmenetluse korras 260 euroga. «Eks see ole nüüd kooliraha, et teinekord on mõistust rohkem peas,» lisas ta.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Heiko Leesment andis teada, et poolteise tunni jooksul kontrolliti täna hommikul ligi 800 sõidukijuhti, kelle seas oli neli alkoholi tarvitamise tunnustega juhti. Peale selle palusid politseinikud kolmel juhil tee ääres puhata seni, kuni nende tervislik seisund on täielikult alkoholi tarvitamisest taastunud.

Paide politseijaoskonna juhi Margus Toomsalu ütlust mööda peab sõiduki rooli istuja mõistma oma vastutust. «Juhtides sõidukit vastutame enda ja kaasliiklejate elu ning tervise eest. Kui juht istub rooli ebakaines olekus, on see vastutustundetu ja teisi ohustav käitumine,» lausus ta.

«Oleme viimastel aastatel üsna tihedalt esmaspäeviti kontrollinud sõidukijuhtide tervislikku seisundit ja enamasti ei anna tulemused põhjust rõõmustada. See on märk tõsisest probleemist. Kui on teada, et järgmise päeva hommikul tuleb istuda autorooli, on targem eelmisel päeval loobuda alkoholi tarvitamisest või vähemalt osata pidada piiri.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles