Mailis Repsil on Järvamaalt kaks häält soolas

Tiit Reinberg
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendikandidaat Mailis Reps on valimistuuri käigus kohtunud ka Järvamaa omavalitsujuhtidega. Praeguseks on maakonnast valitud kaks valimiskogu liiget, Roosna-Alliku vallavolikogu esimees Aivar Tubli (vasakul)  ja Paide vallavolikogu esimees Raivo Raja, kes mõlemad on kinnitanud valmisolekut anda oma hääl Mailis Repsile.
Presidendikandidaat Mailis Reps on valimistuuri käigus kohtunud ka Järvamaa omavalitsujuhtidega. Praeguseks on maakonnast valitud kaks valimiskogu liiget, Roosna-Alliku vallavolikogu esimees Aivar Tubli (vasakul) ja Paide vallavolikogu esimees Raivo Raja, kes mõlemad on kinnitanud valmisolekut anda oma hääl Mailis Repsile. Foto: Mailis Repsi Facebooki lehekülg

Eile hommikul oli Roosna-Alliku vallavolikogu istung, kus volinikud valisid vallavolikogu esimehe Aivar Tubli valimiskogu liikmeks.

Tubli ütles, et kaheksast kohal olnud volinikust seitse toetas teda. Eilsel istungil ei küsinud ükski volinik Tublilt, kelle poolt ta kavatseb hääletada. «Keskfraktsioonis andsin varem oma eelistusest teada,» lisas ta.

Tubli avalikustas, et tema meelest kõnetab Eesti rahvast praegu kõige paremini presidendikandidaat Mailis Reps, seetõttu ta tema poolt ka hääletab. Tubli ja Reps kuuluvad mõlemad Keskerakonda.

Tubli ei osanud öelda, kuidas ta valimiskogu teises voorus peaks hääletama, kui Mailis Reps sinna ei pääse. «Ega ma Siim Kallast ka maha tee, ta on kahe jalaga maapeal,» märkis ta.

Tubli on teine Järvamaalt valitud valimiskogu liige. Kaks nädalat tagasi valis Paide vallavolikogu valimiskogu liikmeks volikogu esimehe Raivo Raja.

Paide vallas seati presidendi valijaks üles kaks kandidaati: volikogu esimees Raivo Raja ja volikogu liige Harti Paimets. Salajasel häälusel toetas 13 volinikust kaheksa Rajat, Paimetsa poolt oli neli volinikku, üks häälestussedel oli kehtetu.

Raivo Raja kinnitas enne hääletust volinikele, et tema küsib volinikelt, kelle poolt hääletada, ja vastavalt sellele ka käitub.

Raja avalikustas ka oma eelistuse. «Mina soovin järgmise presidendina näha naisterahvast,» sõnas ta, täpsustades, et tema meelest on Eestile hea president nii Marina Kaljurand kui ka Mailis Reps.

Kui Kaljuranda valimiskogus üles ei seata, siis võib öelda, et mõlemad praegu valitud valimiskogu järvalasest liikmed toetavad Mailis Repsi.

Raivo Raja kuulub Isamaa ja Res Publica Liitu, mille presidendikandidaat on Allar Jõks. Raja selgitas, et on juba nii vana poliitik, et lähtub niisuguste valikute tegemisel enda ja volikogu arvamusest ega pea õigeks, et partei kontorist surutakse otsust peale. «Ma ei lase ennast survestada, meil on demokraatlik riik, volikogud ja rahvas otsustab seda asja rohkem,» ütles ta.

Volikogudel on valimiskogu liikmete valimiseks aega vähem kui kaks nädalat. Järvamaa 12 omavalitsusest pääseb valimiskogusse üks valijamees igast omavalitsusest.

Varem on valimiskogus tooni andnud volikogude esimehed, kuid sinna võib kuuluda ükskõik milline volikogu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles