Talupere saab majale soovitud kolmanda korruse

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui veel paar nädalat tagasi seiskas vallavalitsus Koigi vallas Vaali külas elaval Maarja Koivuojal eramule kolmanda korruse ehitamise, siis nüüd on selgunud, et pere tohib ehitust jätkata.
Kui veel paar nädalat tagasi seiskas vallavalitsus Koigi vallas Vaali külas elaval Maarja Koivuojal eramule kolmanda korruse ehitamise, siis nüüd on selgunud, et pere tohib ehitust jätkata. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koigi vallas kolmekorruselist eramut ehitada tahtnud perekond Koivuoja oli hämmastunud, kui sai vallavalitsuselt ehitusloa küsimisele eitava vastuse, kuid nad olid valmis pöörduma vallavolikogu poole, sest majapidamisse oli võimsamat elektrit tarvis. See, kuidas olukord lahenes, tundub neile lausa väikese imena.

Kui viis aastat Koigi vallas Vaali külas metsade vahel talus elanud Maarja ja Joni Koivuoja umbes aasta tagasi majaehituse asjaajamist alustasid, oli teine vallavanem ja et maja ehitati vana vundamendi peale, piisas vaid ehitusteatisest.

Vallavanema vahetudes selgus, et kolmas korrus lisab majale ikka rohkem kui ehitusteatisega lubatud 30 protsenti. Tööde jätkamiseks tuli saada ehitusluba ja seda taotlema hakates selgus, et tarvis läheb ka uut projekti. «Kui uue projekti augustis valmis saime, selgus, et vallas ei tohigi kolmekorruselist eramut ehitada, kuigi neid leidub Koigi vallas ju mitu,» ütles pereisa Joni Koivuoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles