Kihutanud tsiklimees patukahetsuskirjas: andke armu, mul on väike palk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel aastal on politseinikud Järvamaal liiklusest kätte saanud 1721 kiiruseületajat, mida on 422 inimest rohkem kui eelmisel aastal.

Valdav osa juhtidest on lubatud sõidukiirust ületanud 21–40 km/h. Väiksemaid kiiruseületusi (kuni 20 km/h) ja ülisuuri ületusi (üle 60 km/h) on olnud eelmise aasta sama ajaga võrreldes vähem. «138 km/h seitsmekümne alas, 71 km/h üle lubatu, kolmekümne alas 105 km/h, esmane juht 182 km/h üheksakümne alas,» tõi Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu näiteid. Juhte, kes on sõitnud 60 km/h lubatust üle, on tänavu kätte saadud 24.

Näiteks tabasid politseinikud Türi–Arkma teel 90 km/h alas mootorratta, mis liikus kiirusega 193 km/h. Juht põhjendas oma kiiruseületust hetkeemotsiooniga ning palus kahetsuskirjas väiksemat karistust. Põhjuseks tõi ta, et peres kasvavad alaealised lapsed ja tal on väike palk. Sellise teo eest tuli mootorratturil välja käia 1000 eurot  (suurim trahv on 1200 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles