Paide vald läheb valimiskogu liikme valimisega teisele ringile

Tiit Reinberg
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide vallavolikogu esimees Raivo Raja
Paide vallavolikogu esimees Raivo Raja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide vallavolikogu valis volikogu esimehe Raivo Raja valimiskogu liikmeks 18. augusti istungil, homme koguneb vallavolikogu aga erakorralisele istungile uuesti valimiskogu esindajat valima.

Paide vallasekretär Silvia Aarma selgitas, et kui augustis volinikele volikogu istungi päevakord saadeti, siis valimiskogu esindaja valimist punktina seal polnud.

Kuna 18. augusti istungist võtsid osa kõik volinikud, siis tegi volikogu esimees Raivo Raja ettepaneku valida ära ka valimiskogu esindaja, et volinikud ei peaks paari nädala pärast erakorralisele istungile kogunema. Aarma kinnitas, et kõik volinikud olid ettepanekuga päri.

Hiljem selgus, et pärast istungit oli üks inimene teavitanud vabariigi valimiskomisjoni sellest, et valimiskogu esindaja valimise punkti polnud volikogu istungi päevakorras.

Aarma selgitas, et igasuguste sekelduste vältimiseks kogunebki vallavolikogu homme uuele istungile, kus asutakse uuesti valimiskogu esindajat valima. «Me ei taha võtta riski, et pärast keegi presidendivalimiste tulemused meie pärast vaidlustab,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles