Suurfarmi sulgemine jättis tööta 20 inimest

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosna suurfarmis 25 aastat lüpsjana töötanud Marika Piirsoo on austerlasest omanikule isegi tänulik, sest saab nüüd elus veel midagi muud teha, puhkamise kõrvalt õpib ta juba autokoolis.
Roosna suurfarmis 25 aastat lüpsjana töötanud Marika Piirsoo on austerlasest omanikule isegi tänulik, sest saab nüüd elus veel midagi muud teha, puhkamise kõrvalt õpib ta juba autokoolis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Aravete Agro sulges Ambla vallas Roosna külas 500 kohaga suurfarmi, kus töötas 20 inimest. Neljapäeval polnud külas liikumas näha ühtegi hingelist, ka korrusmajade vahel mitte. Tühjus valitses suurfarmi juureski, laudaukse varju puges vaid kass. Vaikus oli ka farmi kõrval asuvas punases talumajas, ridaelamu juures niitis muru üks naisterahvas.

«Kaks aastat tagasi kolisin Valgamaalt siia Roosna külla, sest saime hea elukoha ja koos mehega läheduses asuvasse farmi tööle,» ütles Leelo Vau. «Nüüd niidan muru, mees on haige ja kaheksast lapsest on kodus veel kolm alaealist. Kõigile pean kuidagi söögi lauale saama, aga varsti ei tea küll enam, kuidas.»

Kas mehe tervise järsk halvenemine on seotud just töökaotuse stressiga, seda Vau öelda ei teadnud, kuid haiglasse ta sattus, oli koomaski ning nüüd vajab töökoha otsimise asemel hoopis hooldamist. «Ega ma kuskile kaugemale tööle küll minna saa, autot meil pole ja bussid käivad külast vaid mõnel päeval nädalas,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles