Moosilaadal rokkisid teravad maitsed

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moosilaada külastajate ees oli pikk rivi moose, mille seast võis igaüks leida midagi oma maitsele meelepärast.
Moosilaada külastajate ees oli pikk rivi moose, mille seast võis igaüks leida midagi oma maitsele meelepärast. Foto: Dmitri Kotjuh

Koigi vald kutsus kohalikud ja kaugemad moosivaaritajad mõisa juurde kokku juba kolmandat korda mõttega tuua esile erilisi maitseid ja tunnustada perenaiste tööd. Moosilaada üks korraldajaid, Kaie Altmets, ütles, et valiti ka parim soolane ja parim magus moos, konkureeris üksteist magusat ja kuus soolast hoidist.

Eelmisel aastal mündimaitselise õunamoosiga parimaks tunnistatud koigilane Jana Medvedjeva viis esikoha koju ka tänavu. Sedapuhku vallutas ta hindajate maitsemeeled jõuluootuse moosiga, kuhu on kokku pandud õunad, kaneel ja jõhvikad.

Medvedjeva ütles muiates, et see on poja pulmamoos ehk siis maius, millelt leidsid pulmakülalised lauda istudes oma nime ja mille hiljem said purgikesega koju kaasa võtta. «Keetsin selle parasjagu kätte juhtunud ainetest,» selgitas ta. «Tahtsin õuna kõrvale lisandiks küll pohli, kuid nende puudumisel leppisin jõhvikatega. Jõuluhõngu lisasin kaneeliga. Sai selline lihtne ja maitsev maius.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles