Maakonnas majutuvad enim soomlased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle-eestiliselt on turismi kõrghooaeg juulis, maakonnakeskuses asuva Nelja Kuninga hotelli arvud näitavad ohtralt külastusi pigem augustis. Turismi kõrghooajal juulis peatus Eesti majutusettevõtetes 488 000 sise- ja välisturisti, mida oli kuus protsenti rohkem kui eelmise aasta juulis, teatas statistikaamet.

Nelja Kuninga hotelli peaadministraator Merike Ivanov sõnas, et maakonna suurima majutusasutusena on neil keeruline tuua esile parimaid ja halvimaid kuid. «Mingit üldistust me teha ei saa, näiteks eelmisel aastal oli juunis 343 majutust, tänavu 276, juulis vastavalt 383 ja 421 ning augustis 404 ja 533,» selgitas ta.

Välisturistidest majutuvad hotellis kõige rohkem soomlased. «Tullakse paarides ja kohe mitme autoga ning ollakse mitu päeva. Augustis ööbisid meil maakonnas töö tõttu viibinud norrakad,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles