Ameeriklaste Itaalia-reis lõppes hüppega Järvamaale (1)

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koigi murulennuväljale maandunud ameeriklased kiitsid laupäevaseid hüppeolusid. Hüpe sooritati ca 300 meetri kõrguselt.
Koigi murulennuväljale maandunud ameeriklased kiitsid laupäevaseid hüppeolusid. Hüpe sooritati ca 300 meetri kõrguselt. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäeva õhtul sooritas sadakond õhudessantväelast langevarjuhüppe Koigi murulennuväljale. Ameeriklaste lend algas Itaaliast ja sinna suundusid lennukid ka tagasi ühtegi vahemaandumist tegemata.

«Nad peaksid kohe jõudma,» teadustab ameerika sõjaväelane lennuvälja servas olijatele. Ja siis nad tulevadki. Kaks hiiglaslikku transpordilennukit C-17, mis kuulub omasuguste seas maailma suurimate hulka, teevad neli lendu üle lennuvälja. Langevarjurid hüppavad ligi 300 meetri kõrguselt alla kolme lainena ja pudenevad laiali üle murulennuvälja.

Potsatada maha, jääda käskluse saamiseni lebama, vabastada end langevarjust, seada relv laskevalmis, pakkida varustus kokku ning koguneda metsa servale – ameeriklastel hüppe järel tegevust jätkub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles