Taluperenaine üllatas lasteaeda

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi valla Liiva talu perenaine viis kodulähedasse lasteaeda korvitäis erilise kujuga kartuleid, sest selliseid looduse imesid ei saanud ta lasta lihtsalt ära visata.

Türi valla Liiva talu perenaine Reet Länkur sõnas, et naabertalus kartulivõtul abis käies ei saanud ta lihtsalt kartulivõtul erilise kujuga silmatorganud kartuleid tagasi põllule visata. "Põllumehele on sellised kartulid vaid praak, neid ei osteta ja nii ei tasugi neid ka korjata, kuid lastel läheb selliseid kartuleid nähes fantaasia tööle," lausus ta. Seda teab suvel 70ndat juubelit tähistanud Länkur töötamise ajast nii lasteaiakasvatajana kui ka lapsevanemana nüüdseks juba lastelaste pealt. "Üks näeb erikujulises kartulis üht, nagu meie selles südamekujulises, teine hoopis teist ja midagi pole imelikku, kui näe ka midagi," täpsustas ta.

Nii kogus Länkur erikujulised kartulid kokku, pesi puhtaks ja tõi kodulähedasse Türi-Alliku lasteaeda. "Üle 30 kartuli, neist saab kohe paraja näituse. vaata, millised vahvad kujud siin on. Mul tõusevad praegu ka neid vaadates ihukarvad imetlusest püsti. See on vaatamist väärt, kuidas ja mis põhjusel loodus küll selliseid imelisi kartuleid laseb sündida," tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles