Paide gümnaasiumi õpilased ja õpetajad tutvuvad robotite hingeeluga

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paide gümnaasium

Paide gümnaasiumi koolipere sai uuel õppeaastal täiendust kolme Edisoni haridusroboti näol ning tänu HITSA algatatud projektikonkursile on huvilistel koolis võimalik tegeleda robootikaga.

Lisaks kolmele robotile on koolil nüüd 12 Lego WeDo 2.0 komplekti ning kõiki neid on võimalik liikuma saada kuue tahvelarvuti abil. Robootikaga saab tegeleda ringitunnis, mis toimub esmaspäeviti Kersti Variku juhendamisel. Esimene rühm õpilasi on nüüdseks ka komplekteeritud ja alustas tööd. Nende eesmärk on kooli esindada detsembri alguses toimuval robotivõistlusel Robotex. Juba uue aasta alguses aga on võimalus alustada järgmistel huvilistel - soovist osaleda robootikaringis tuleb rääkida kas klassijuhatajale või haridustehnoloogile.

III klassi õpilased õpivad robotite ehitamist õpioskuste ainetunnis. Seda teevad nad rühmade kaupa õpetaja Kairit Wirthi ja Tiina Mäeotsa juhendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles